Bukvarević potvrdio

Postignut sporazum s braniteljima, bit će uključeni u sastavljanje popisa branitelja

Postignut sporazum s braniteljima, bit će uključeni u sastavljanje popisa branitelja
08.07.2017.
u 10:40
U narednom razdoblju u svim općinama bit će održani sastanci s braniteljima, načelnicima općina, te županijskim i federalnim ministrom.
Pogledaj originalni članak

Vlada Federacije BiH postigla je jučer sporazum s braniteljima koji su nekoliko tjedana prosvjedovali u Sarajevu.

- Osnova ovog sporazuma su zakoni uz pomoć kojih će Ministarstvo sustavno riješiti dugogodišnje probleme branitelja, kazao je Feni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naglasio je kako su "u parlament već upućene Izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji koje su osnova za izradu Jedinstvenog registra branitelja i korisnika prava iz oblasti braniteljsko - invalidske zaštite".

Dodao je i da se u javnoj raspravi nalazi Zakon o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja koji ima za cilj smanjenje broja i povećanje reprezentativnosti braniteljskih udruga. 


- Branitelji su se složili da ova zakonska riješenja moraju što prije proći parlamentarnu proceduru zato ćemo od oba doma Parlamenta Federacije zatražiti sazivanje izvanredne sjednice i njihovo usvajanje po hitnom postupku.
 Prema sporazumu predstavnici branitelja će biti uključivani u sastavljanje popisa branitelja. U narednom razdoblju u svim općinama bit će održani sastanci s braniteljima, načelnicima općina, te županijskim i federalnim ministrom. Želimo na terenu steći što bolji uvid u položaj braniteljske populacija i utvrditi sve eventualne zlouporabe koje su branitelje natjerale da izađu na ulice, istaknuo je ministar Bukvarević.

Sporazum su jučer potpisali ministar Bukvarević i predstavnici branitelja iz dvadesetak općina.g

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.