KONAČNO NAPREDAK

Postignut dogovor oko Doma naroda

Foto: Reuters/PIXSELL
Postignut dogovor oko Doma naroda
03.12.2013.
u 11:09
Füle je nakon sastanka rekao da nakon 16 sati razgovora s liderima sedam glavnih političkih stranaka u BiH može objaviti da je zabilježen određeni pozitivni napredak
Pogledaj originalni članak

Povjerenik EU za proširenje Štefan Füle izjavio je rano jutros u Pragu da je postignut dogovor političkih lidera iz BiH o modelu izbora delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je priopćeno iz njegovog ureda, Füle je nakon sastanka rekao da nakon 16 sati razgovora s liderima sedam glavnih političkih stranaka u BiH može objaviti da je zabilježen određeni pozitivni napredak, prenosi Fena.

''Ovdje u Pragu, nastavili smo naše konsultacije o implementaciji presude "Sejdić-Finci", naročito o izboru delegata u Dom naroda i za članove Predsjedništva BiH. Drago mi je da su lideri bili u mogućnosti da se uvjetno dogovore o sastavu i metodi izbora delegata u Domu naroda. Također smo postigli određeni važan napredak o glavnim principima za izbor članova Predsjedništva BiH'', rekao je Füle na konferenciji za novinare koja je održana jutros u 4.30 stati javio je TV1.

Na konferenciji za novinare sa Füleom bili su i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović stava je da će se za par dana postići rješenje i da će se krenuti put Bruxellsa na potpisivanje konačnog sporazuma.

- Dodatni mehanizam, da neće biti nametanja volje, je načelno dogovoren i stvari su sada u cijelosti približene - rekao je Izetbegović.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da je napravljeno nekoliko velikh koraka i da je BiH sve bliže ispunjenju važne obveze prema Europskoj uniji.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izrazio je zadovoljstvo usaglašavanjem oko modela izbora za delegate Doma naroda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.