Vlada PŽ-a izdvojila 150.000 KM

Posavskim osnovcima po 100 KM za udžbenike

Posavskim osnovcima po 100 KM za udžbenike
10.09.2020.
u 18:41
Pogledaj originalni članak

Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Posavske županije, održana je sjednica Vlade na kojoj je usvojena odluka o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2020. godinu na poziciji grant za sufinanciranje nabave školskih udžbenika učenicima, piše Večernji list BiH. 

Na sjednici je tako odobreno izdvajanje sredstava u iznosu od 150.000 konvertibilnih maraka na ime sufinanciranja nabave udžbenika učenicima osnovnih škola na području Posavske županije od 1. do 9. razreda u novoj školskoj 2020./2021. godini. Tako je iznos po svakom učeniku, odnosno osnovcu po 100 pomoći u nabavi školskih knjiga koji će roditeljima itekako dobro doći za opterećeni kužni proračun.

Vlada je također usvojila i uredbu o izmjeni uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koji nemaju karakter plaće. S obzirom na to da su pojedina ministarstva i stručne službe Vlade Posavske županije u postupku ili su završili postupak prijma vježbenika, uočeno je da propisima Vlade nije uređeno da i vježbenicima pripada pravo na naknadu za prijevoz na posao i s posla, kao i pravo na naknadu topli obrok. Tako će se izvršiti izmjene važeće uredbe kako bi se na taj način stvorilo pravno uporište za ostvarivanje navedenih naknada, rečeno je u objašnjenju uredbe koja se primjenjuje nešto više od mjesec dana, odnosno od 1. kolovoza tekuće godine.

Na sjednici Vlade usvojen je i zaključak o prihvaćanju nacrta plana upravljanja otpadom Posavske županije za razdoblje od 2020. do 2025. godine o kojem će se najprije, kako je istaknuto, provesti javna rasprava.

Odobrena su i sredstva Javnom poduzeću Komunalac Orašje za sufinanciranje radova na saniranju deponija u središtu Posavske županije u iznosu od 5000 konvertibilnih maraka, a intervencija je, istaknuto je, žurna jer je nedavno na toj lokaciji došlo do požara. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.