Mirko Šarović

Poruke koje šaljemo nisu najbolje, avanturizam se ukorijenio u vođenje politike u RS

Poruke koje šaljemo nisu najbolje, avanturizam se ukorijenio u vođenje politike u RS
25.01.2017.
u 18:31
Pogledaj originalni članak

"Danas smo razgovarali o onome što nas čeka u 2017. godini sa željom da napredujemo na europskom putu - to je suština. Svi su izrazili želju da ovo bude uspješna godina, i svi žele doprinjeti važnom cilju, odnosno kandidatskom statusu BiH", rekao je govoreći o sastanku lidera i članova koalicije na državnoj razini Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH gostujući u emisiji Dan uživo na N1. 

"Govorili smo i o mogućim izazovima koje nas čekaju narednih mjeseci i koje bi mogle taj europski put usporiti. Predsjedništvo BiH je htjelo da čuje puls je li ova parlamentarna većina spremna za novi iskorak i mislim da je spremna. Imamo i znanja i kapaciteta i volje, ali trebamo mapirati neke stvari koje bi mogle biti prepreka, na primjer nacionalna, i neka druga pitanja koja će nas skrenuti s našeg puta. Takva pitanja trebamo ostaviti iza sebe i nitko ne bi trebao potencirati ta pitanja jer će spriječiti put BiH ka EU", rekao je ministar Šarović.

O najavljenom sutrašnjem sastanku predsjednika RS Milroada Dodika i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića je kazao: "Čović je to nagovijestio na današnjem sastanku i rekao je da je to jedna od uobičajenih posjeta, ali da ostaje dosljedan ovoj parlamentarnoj većini i ciljevima koje smo zacrtali".

Šarović je prije nekoliko dana rekao kako RS ide opasnim putem, a zbog čega je to tako je istaknuo: "Mislim da neke poruke koje šaljemo nisu najbolje, ponajviše onih koji predstavljaju RS. Mislim da se taj avanturizam ukorijenio u vođenje politike u RS i smatram da je Daytonski sporazum i europski put perspektiva RS i da se ne trebamo igrati s drugim pitanjima. Ne štitimo RS parolama, već ekonomskim napretkom".

O Upitniku Europske komisije je rekao kako smatra da su više optimizma imali na početku i da sada vide da upitnik nije baš tako jednostavna stvar.

"Primjetno je da državni službenici koji su nadležni za davanje odgovora iznose osobna mišljenja, pa se njihovi odgovori vraćaju i ponovno idu na reviziju. Na tome gubimo izvjesno vrijeme, ali mislim da opet napredujemo i da ćemo s instrukcijama odgovoriti na pitanja", naveo je Šarović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.