Nisu zaboravljeni

Pomoć za više od 220 obitelji: lijekovi, ogrjev, neki dobili i krov nad glavom

Pomoć za više od 220 obitelji: lijekovi, ogrjev, neki dobili i krov nad glavom
19.08.2021.
u 20:33
Pogledaj originalni članak

Mjesto događaja - novoizgrađeni most na rijeci Lašvi u središtu Viteza. A na mostu šarenilo ljudi, ponajviše mladih odjevenih u dresove lokalnih sportskih i plesnih klubova, udruga, ali i narodne nošnje viteškog kraja uz goste iz Hercegovine i Hrvatske. Upravo je most, kao simbol spajanja, odabran za snimanje završnog kadra spota za pjesmu “Ne brini, nisi sam”, piše Večernji list BiH.

Premijerno izvedena

Spot, koji će se moći pogledati početkom rujna, sniman je na više lokacija u središnjoj Bosni, od svetišta Kalvarija u Vitezu, staračkog doma, sportskog centra Romari te drugih lokacija, otkrili su nam članovi Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni. Uz prigodan program i druženje, nakon snimanja završne scene, pjesma, čiji se spot u središnjoj Bosni s nestrpljenjem očekuje, premijerno je izvedena. - Surađujući s Mateom Marićem, predsjednikom Udruge mladih u središnjoj Bosni, najprije smo htjeli snimiti nekoliko taktova, a onda je iz tih početnih takova nastala cijela pjesma za koju je matricu osmislio Josip Vukoja. Njezina glavna poruka je da nikad niste sami, uvijek ima dobrih ljudi, spremnih pružiti vam ruku, osmijeh, financijsku pomoć, sve što vam zatreba - kazala je autorica i izvođačica Ivana Janko Stupar.

U nepune tri godine članovi HUM-a obišli su više od 220 obitelji na području Srednjobosanske županije, pomažu im na različite načine, u pokrivanju troškova liječenja, nabave ogrjeva. Nekima su pomogli i dobiti krov nad glavom te uvjete dostojne čovjeka, animirajući svojim objavama dobre ljude da im pomognu. HUM je najviše prepoznatljiv po svome humanitarnom radu iako je bio angažiran i na infrastrukturnim te edukacijskim projektima. - HUM će ove godine proslaviti tri godine postojanja te smo tražili način kako poslati poruku, prije svih, svojim sugrađanima, ali i cijelom svijetu. Odlučili smo to učiniti pjesmom, šaljući poruku, prije svih, starima i nemoćnima, depresivnima, svima koji se osjećaju usamljenima, kako nisu sami i da smo mi, članovi HUM-a, uz njih. Posebice je to važno u ovom vremenu depresije i korone - kazao nam je Marić, predsjednik Udruge.

Ponos Viteza

HUM je ponos Viteza, ali i središnje Bosne, kaže Boris Marjanović, načelnik Viteza. - Rad HUM-a prepoznat je i čestitam im na svemu što su dosad uradili, a projekt snimanja spota jedinstven je i dodatno je prepoznata njegova vrijednost. Podržali smo ga kao što podržavamo i druge udruge koje djeluju na području općine, čije aktivnosti podržavamo sukladno proračunskim mogućnostima - kazao nam je načelnik. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.