BiH na 18. maratonu lađa

Pomlađeni čeljevski “gusari” kontra Neretvana

Pomlađeni čeljevski “gusari” kontra Neretvana
13.08.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Veslačka posada Udruge lađara “Čeljevo - Čapljina” spremna je za 18. maraton lađa na Neretvi, Metković - Opuzen - Ploče. Čeljevski “gusari” na ovogodišnjoj utrci bit će i jednini predstavnici BiH, a uz Somborske salašare iz Vojvodine, i jedna od dvije posade izvan Republike Hrvatske. Čeljevčani su se marljivo pripremali za ovogodišnju utrku. Uz utrku za startne pozicije u Opuzenu, iza veslača iz Čeljeva su još dvije, koncem lipnja nastupili su na 3. regati Kneže - Korčula, a polovinom srpnja na 12. kupu župe Bagalovići u Krvavcu, kod Metkovića.

Međutim, Maraton lađa je glavno iskušenje u sezoni. Govoreći o pripremama i očekivanjima, Rafo Kordić, voditelj čeljevskih “gusara”, kaže: “Radili smo solidno, pri tome imali i malih poteškoća s obzirom na to da su tri veslača 1. srpnja otišla raditi u Hrvatsku, a do tada su obavila sve treninge. Bili smo prisiljeni u vatru ubaciti mlađe momke, pa ove godine priželjkujemo plasman između 10. do 15. mjesta, tako da bi ti momci, ako ih uspijemo držati na okupu, za nekoliko godina mogli računati na mjesta pri vrhu. Tijekom ljeta nastupili smo na dvije utrke u cilju da momci osjete vodu, plasmani su bili solidni, ali maraton je nešto drugo.”

Voditelj čeljevskih lađara Rafo Kordić ističe kako su tijekom pripremnoga razdoblja imali oko “25 izlazaka na vodu”. Kordić kaže kako svaki izlazak “na vodu” odnosno trening traje oko tri sata. Za to vrijeme napravi se oko 8000 sinkroniziranih zaveslaja. “Tko to nije u stanju odraditi, nema što tražiti na maratonu”, smatra Kordić. Maraton lađa na Neretvi vozi se danas, 13. kolovoza, a start je kod mosta u Metkoviću u 17 sati. Čeljevčani će startati iz drugog od tri reda. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.