Pendeš - Macirewicz

Poljska će pomoći u modernizaciji Oružanih snaga BiH

Foto: Fena
Foto: Fena
03.10.2017.
u 21:01
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo obrane Poljske spremno je pružiti podršku u procesu modernizacije Oružanih snaga BiH - izjavio je ministar obrane Poljske Antoni Macirewicz nakon sastanka s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, koji je danas održan u Sarajevu.

Tom prilikom, izaslanstvo ministarstava obrane Poljske i Bosne i Hercegovine razgovarali su o aktivnostima u pogledu pristupanja BiH Europskoj uniji te ispunjavanju uvjeta za prijem u Akcijski plan za članstvo u NATO (MAP).

- S obzirom na to da je Poljska članica NATO-a i EU smatram jako važnim što sam imala priliku prezentirati koja su to naša postignuća i iskazati očekivanja da nam Poljska i dalje daje punu podršku za aktiviranje MAP-a za BiH - kazala je Pendeš.

Razgovarajući o bilateralnoj suradnji utvrdila je da je ona posljednjih godina bila u fazi stagnacije, te izrazila uvjerenje da će "razmjena na ekspertskoj razini u 2018. godini postići zavidnu razinu". U travnju ove godine potpisan je Sporazum o vojnoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Poljske.

- Osim toga, razgovarali smo o namjenskoj industriji, te o aktualnim regionalnim izazovima – istaknuo je ministar obrane Poljske Antoni Macirewicz, kojem je izraze zahvalnosti zbog pružanje podrške Oružanim snagama BiH na sastanku uputio načelnik Zajedničkog stožera OSBiH Ante Jeleč.

Ministarstvo obrane Poljske sigurno će, kazao je Jeleč, na najbolji način osigurati potrebne aktivnosti u cilju modernizacije Oružanih snaga BiH.   

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.