Domoljubna koalicija

Politika u Hrvatskoj treba biti oslonac Hrvatima u BiH

Domoljubna koalicija
Domoljubna koalicija
Domoljubna koalicija
Domoljubna koalicija
Domoljubna koalicija
Domoljubna koalicija
03.11.2015.
u 16:20
Pogledaj originalni članak

Nositelj liste za 11. izbornu jedinicu za BiH, Božo Ljubić, s kandidatima s liste, Ivanom Šukerom zastupnikom u Hrvatskom saboru, Željkom Ragužem, Draganom Konta te direktorom kampanje za 11. izbornu jedinicu za BiH Damirom Džebom posjetili su danas općinu Čitluk. 

Kandidate Domoljubne koalicije i HDZ za XI. Izbornu jedinicu dočekao je predsjednik OO HDZ BiH Čitluk Marin Radišić, dok su sastanku nazočili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić te Marin Sivrić i Predrag Smoljan, članovi OO HDZ BiH Čitluk.

Na sastanku se govorilo o predstojećim izborima i njihovu značaju. Očekuje se potpora kandidatima HDZ-a i Domoljubne koalicije u XI. izbornoj jedinici. Iskazana je i jasna potpora u smislu pomoći bh. Hrvatima u povratku, izjednačavanju prava pripadnika HVO-a i branitelja u Republici Hrvatskoj. 

Naglašeno je kako politika u Hrvatskoj treba postati oslonac Hrvatima u BiH kako bi dobili stvarnu jednakopravnost, a ne samo onu na papiru i koju imaju sada u Buduće zastupnike i novu Vladu očekuje puno posla, koji se može završiti samo zajedničkim snagama te na taj način ostvariti predizborne ciljeve. 

Konstatirano je kako se veliki broj stanovnika općine Čitluk već aktivno registriralo za predstojeće izbore, te je i ovom prilikom naglašeno da bez obzira jeste li izvršili aktivnu registraciju, svi hrvatski državljani s prebivalištem u BiH mogu glasovati na biračkim mjestima u BiH uz prethodno pribavljanje potvrde koja će im biti izdata na glasačkom mjestu uz predočavanje putovnice RH ili osobne iskaznice BiH.

Nakon Čitluka izaslanstvo Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu se uputilo u Ljubuški, domaćin sastanka bio je kandidat na listi za 11. izbornu jedinicu iz BiH, Nevenko Barbarić načelnik općine Ljubuški s izaslanstvom. 

Prije početka sastanka kandidati su se poklonili ljubuškim žrtvama kod središnjeg spomenika, na Trgu domovinske zahvalnosti. Uz političke teme poput branitelja, obrazovanja i svega onoga što Hrvatima BiH i dijaspore osigurava Ustav RH i drugi usvojeni dokumenti, na sastanku se razgovaralo i o prioritetima i jačanju gospodarske suradnje Republike Hrvatske i BiH. 

Razgovaralo se o temama od značaja za problematiku graničnog područja i poteškoćama s kojima se stanovništvo u pograničnom dijelu svakodnevno suočava.Naglašena je potreba daleko većeg angažmana BiH i Republike Hrvatske oko uređenja oblasti zaštite od požara, zaštite okoliša, kao i pitanja iz oblasti vodnog gospodarstva u pograničnom području.

Razgovaralo se i o kvalitetnijem povezivanju različitih sredina, prije svega, lokalnih zajednica RH i BiH, do zajedničkog pristupa fondovima EU, odnosno sredstvima prekogranične suradnje te jačanja institucionalne suradnje dviju država, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.