Dan Republike Srpske:

Policija i oklopnjaci na ulicama gradova

Policija i oklopnjaci na ulicama gradova
09.01.2017.
u 11:52
Pogledaj originalni članak

Republika Srpska danas obilježava 25 godina svoga postojanja u sklopu Dana Republike 9. siječnja. Vlasti su na svečanu proslavu pozvale oko 2000 ljudi.

Republika Srpska danas obilježava 25 godina postojanja u sklopu Dana Republike 9. siječnja. Vlasti su na proslavu pozvale oko 2000 ljudi, a među glavni, gostima bit će srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. patrijarh Irinej te ministar u Vučićevoj vladi Aleksandar Vulin.

Za sigurnost na ulicama brinut će se više od 1000 policajaca, a bit će raspoređena i oklopna vozila. Dan Republike bit će obilježen svečanom povorkom ulicama Banja Luke, a razne manifestacije bit će upriličene i u drugim gradovima. 

Rođendan Republike Srpske slavi se prvi put 9. siječnja nakon što su se o tome građani izjasnili na referendumu u rujnu 2016.

Proslavu takvog praznika Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim činom jer on diskriminira Hrvate i Bošnjake kao pripadnike konstitutivnih naroda u RS-u.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i dalje tvrdi kako u proslavi 9. siječnja nema ničega nezakonitoga te dodaje kako je taj praznik za Srbe postao "mitskim" upravo zbog pokušaja njegova osporavanja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.