Heroji poplava

Policajcima nagrade za spašavanje gluhonijeme žene i bebe

Foto: agencije
Policajcima nagrade za spašavanje gluhonijeme žene i bebe
04.01.2015.
u 10:57
Pogledaj originalni članak

Dragan Bošković i Admir Okanović, policajci Centra javne sigurnosti Doboj, uskoro će od MUP-a RS-a dobiti nagradu za pothvat godine. Obojica su, ne razmišljajući o svojoj sigurnosti, za svibanjskih poplava spasili dva života: Bošković gluhonijemu staricu u Doboju, a Okanović dvomjesečnu bebu u Bosanskom Šamcu. Naime, 15. svibnja, kada je rijeka Bosna svom silinom nadirala prema samom središtu Doboja, jedna žena kretala se teško, gazeći vodu do pojasa, a Bošković je slučajno kroz prozor ugledao njenu borbu s vodenom stihijom.

- Vidio sam da je u neprilici i tada sam potrčao. Znam dobro plivati, došao sam do nje i izvukao je na suho, a onda je dva dana bila u našim prostorijama. Kasnije sam doznao da je bila gluhonijema. Nisam je više vidio - kazao je Bošković. Njegov mlađi kolega, 33- godišnji Admir Okanović iz Gradačca, je dva dana kasnije, kada se ovaj grad našao pod vodom, u gumenom čamcu Ronilačkog kluba “Vidara” spasio brojne Šamčane. Čamac, u kojem je u košari bila dvomjesečna beba, u jednom trenutku zbog preopterećenosti se nasukao, a beba je pala u vodu. Okanović je ispred vodene matice bebu izvukao, a čamac zavezao za drvo da ga bujica ne odnese. Tako je spašen još jedan život.

- Opet bih uradio isto. U isto vrijeme kada smo se u PP Šamac borili za spas ljudi, moja supruga bila je u bolnici, čuvala je trudnoću. U rujnu sam dobio prinovu. Ovo ne shvaćam kao veliko herojstvo, jer čovjek čovjeku uvijek treba pomoći kada je najteže - riječi su Okanovića. (da)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.