KRENUO NA PUT OD 4100 KILOMETARA

Policajci ostali u šoku kada su zaustavili automobil i vidjeli tko je za volanom

Policajci ostali u šoku kada su zaustavili automobil i vidjeli tko je za volanom
24.04.2017.
u 08:53
Dvanaestogodišnjak je u trenutku kada su ga policajci otkrili prešao 1300 kilometara, a do cilja, Pertha na zapadnoj obali, ostalo mu je 2800 kilometara puta
Pogledaj originalni članak

Gotovo filmska priča dolazi iz Australije u kojoj su prometni policajci iz Novog Južnog Walesa ostali u šoku kada su zaustavili automobil kojemu se branik vukao po cesti.

U njemu su, naime, zatekli dvanaestogodišnjeg dječaka koji se, pokazalo se nakon razgovora s policajcima, sam u automobilu provezao 1300 kilometara nepreglednim prostorima unutrašnjosti Australije. Dječak je želio stići u grad Perth na zapadnoj obali Australije, a na put je krenuo iz gradića Kendalla na istočnoj obali kontinenta.

Policija u Broken Hillu, rudarskom gradiću u zabačenom predjelu Novog Južnog Walesa, objavila je da je zaustavila dječaka na autocesti nakon što je primijetila da se branik njegova automobila vuče po cesti.

Ukupna udaljenost između Kendalla i Pertha iznosi 4100 kilometara, što znači da je dječaku do cilja ostalo još 2800 kilometara vožnje po dijelovima Australije koji spadaju u najsurovija mjesta na planetu gdje zbog visokih temperatura jedva preživljavaju neke životinje i pustinjsko bilje.

Dječak je uhićen i odveden u policijsku postaju. Drugi detalji, prije svega motiv putovanja, za sada nisu poznati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.