Vlada Tuzlanske županije

Pola milijuna KM za zapošljavanje demobiliziranih branitelja

Pola milijuna KM za zapošljavanje demobiliziranih branitelja
05.05.2016.
u 15:24
Pogledaj originalni članak

 Vlada Tuzlanske županije  utvrdila  je Program o rasporedu sredstava u svrhu zapošljavanja branitelja i članova njihove obitelji, za koji je u proračunu TŽ-a  predviđeno pola milijuna KM, što predstavlja prvi projekt Vlade TŽ-a ove vrste.

Po riječima resornog ministra za braniteljska pitanja u Vladi TŽ-a Fahrudina Skopljaka tim programom je utvrđeno da sredstva budu raspoređena  u dva dijela: 250.000 KM  za projekte samozapošljavanja, a 250.000 KM kao podrška privrednicima, koji bi zaposlili branitelji ili člana njegove obitelji.

 Skopljak navodi da je predviđeno  da sredstva za samozapošljavanje budu u maksimalnom iznosu od 10.000 KM, istaknuvši da su  sredstva za privrednike podijeljena u grantove: tri granta od 30.000 KM, i šest grantova po 20.000 KM.

 Utvrđen je i  Program o rasporedu sredstava za obavljanje volonterskog staža  branitelja i članova njihovih obitelji, za čije je namjene u proračunu TŽ-a predviđeno 800.000KM.

Planirano je da osobe  sa završenom visokom stručnom spremom iz reda populacije branitelja i članova njihovihe obitelji  obave  volonterski  pripravnički staž , te  da za to imaju mjesečnu naknadu  od  200 KM.

Za oba spomenuta programa bit će raspisani javni pozivi u ovom mjesecu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.