sastanak u RAK-u

Pojačati zaštitu krajnjih korisnika telekomunikacijskih usluga

Pojačati zaštitu krajnjih korisnika telekomunikacijskih usluga
20.09.2016.
u 19:02
Pogledaj originalni članak

U Regulatornoj agenciji za komunikacije danas je održan sastanak s predstavnicima institucija nadležnih za pitanje zaštite potrošača u BiH na svim razinama. Cilj sastanka bio je unapređenje suradnje i koordinacija aktivnosti u pogledu zaštite krajnjih korisnika telekomunikacijskih usluga.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Federalnog ministarstvo trgovine, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Federalne uprave za inspekcijske poslove i Vlade Brčko Distrikta BiH.

Aktivnosti iz oblasti zaštite krajnjih korisnika Agencija provodi u skladu sa Zakonom o komunikacijama i Pravilom 69/2013 o uvjetima pružanja javnih telekomunikacijskih usluga i odnosa s krajnjim korisnicima. Upravo su izmjene i dopune Pravila 69/2013 Agencije, bile neposredan povod održavanja ovog sastanka.

Regulatorna agencija za komunikacije, uvažavajući dosadašnji rad i značaj pozvanih institucija, cijeni da bi njihov doprinos mogao biti značajan u cilju kreiranja što kvalitetnijeg pravila koje tretira ovu problematiku.

Na sastanku je zaključeno da je, usljed tržišnih kretanja, kao i povećanog broja prigovora krajnih korisnika na telekomunikacijske usluge, neophodna harmonizacija aktivnosti u primjeni postojećeg zakonodavstva od strane svih relevantnih institucija kako bi se povećao stupanj zaštite krajnjih korisnika, priopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.