Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR H-B Mostar

Podupiremo ustrajnost u izmjenama lzbornog zakona i Ustava BiH

Podupiremo ustrajnost u izmjenama lzbornog zakona i Ustava BiH
20.02.2019.
u 15:42
Pogledaj originalni članak

 

Upravni odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR H-B Mostar održao je sjednicu na kojoj je razmatrao više tema vezanih za braniteljsku populaciju te društveno političku stvarnost.

Uz ostale, donio je zaključak da pozdravlja zajedništvo svih hrvatskih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora te podupire deklaraciju koja je donesena na nedavnom zasjedanju HNS-a BiH u Mostaru. Napose u dijelu deklaracije koja se tiče odnosa prema dostojanstvu Domovinskog rata i časne uloge Hrvatskog vijeda obrane u oduvanju hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine.

Posebno je pozdravljen dogovor izmedu vodećih hrvatskih stranaka u HNS-u BiH, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, te predsjednika dviju stranaka gosp. Dragana Ćovića i gosp. llije Cvitanovi6a.

Hrvatski narod je bio čvrst, odlučan i jedinstven u svim trenutcima iskušenja kroz povijest, a tako je i danas kada je potrebno zajedništvo oko realizacije institucionalne slobode. Zato podupiremo njihovu ustrajnost u izmjenama lzbornog zakona i Ustava BiH kako bi Hrvati, kao i druga dva naroda imali u potpunosti jednaka prava, i to je i jamstvo napretka ove države i njezinih ambicija da postane dio euroatlantskih integracija i obitelji civilizacije kojoj smo uvijek pripadali.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.