Milorad Dodik

Podržat ćemo izmjene Izbornog zakona, Bošnjaci su se proglašavali Hrvatima i Srbima

Podržat ćemo izmjene Izbornog zakona, Bošnjaci su se proglašavali Hrvatima i Srbima
24.08.2017.
u 21:23
"Podržat ćemo izmjene Izbornog zakona, ali tražimo da se ovdje pozicioniraju stvari za Dom naroda (FBiH) i za Srbe u cjelini, tako da Srbe mogu predstavljati oni koji se biraju tamo gdje Srbi žive", rekao je Dodik.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je položaj Drvara i drugih srpskih općina u Hercegbosanskoj županiji i Federaciji BiH i dalje težak zbog neruzmijevanja županijskih i federalnih vlasti i da ovaj problem traje predugo.

"Ovaj položaj težak je zbog neruzmijevanja županijskih vlasti i zanemarivanja važnih stvari i stavljanja u neravnopravan položaj općina sa srpskom većinom u ovoj županiji (Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac) u odnosu na općine gdje su drugi narodi u većini", rekao je Dodik nakon sastanka s predstavnicima Srba u HBŽ, javlja Srna. 

On je naglasio da ovaj problem traje predugo i da je to pitanje koje će se morati rješavati na razini FBiH i na razini odnosa u okviru konstitutivnih naroda u BiH.

Dodik je podsjetio da je već duže neadekvatno popunjen Dom naroda FBiH i da nikada nije dosegnuo do ustavne većine koja je potrebna za konstituiranje, što govori o odnosu prema Srbima.

Predsjednik RS je rekao da se taj problem mora riješiti za sljedeće izbore i da je s predstavnicima Srba u ovoj županiji razgovarao o načinima na kojima bi pitanje moglo biti riješeno.

"Podržat ćemo izmjene Izbornog zakona, ali tražimo da se ovdje pozicioniraju stvari za Dom naroda (FBiH) i za Srbe u cjelini, tako da Srbe mogu predstavljati oni koji se biraju tamo gdje Srbi žive, a ne neka vrsta imaginacije jer znamo da je bilo Bošnjaka koji su se proglašavali Hrvatima i Srbima, a onda oni nekoga zastupaju", rekao je Dodik.

On je pojasnio da će podržati izmjene Izbornog zakona kada je riječ o FBiH - da Srbi biraju svoje predstavnike tamo gdje žive.

"Republika Srpska ne želi pravdati bilo što svojim situacijama koje ima, ali mi smo ovdje prisutni i želimo pomoći i ranije smo pomagali. Iza nas je ostalo mnogo realiziranih projekata", naglasio je između ostalog Dodik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.