Fondacija za kinematografiju

Podržani filmovi Kristijana Milića i Ahmeda Imamovića

10.11.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Odlukom Fondacije za kinematografiju o raspodjeli sredstava za 2017. godinu podržani su novi filmovi redatelja Ahmeda Imamovića, Emira Kapetanovića, Kristijana Milića, Bojana Filipovića, kao i filmovi brojnih drugih autora iz BiH, ali i regije, prenose bh. mediji. Najvećim iznosom, 440.000 KM, podržan je film “Božji gnjev” redatelja Kristijana Milića, u produkciji Kazališno-filmske udruge “Oktavijan” iz Mostara. Riječ je o filmu koji bi se trebao snimati po knjizi, odnosno scenariju bh. književnika Josipa Mlakića.

Nastavak suradnje

“Radi se o jako dobrom trileru. Bio bi to povratak u žanr na velika vrata” - kazao je jednom prilikom redatelj Milić, kojemu ovo nije prvi put da snima filmove po Mlakićevom scenariju (“Živi i mrtvi”, “Mrtve ribe”...)

Film “Il Ombre” Ahmeda Imamovića podržan je s 215.000 KM, dok je film “Djeda Mraz u Bosni” Vahida Durakovića podržan s 200.000 KM. Ovaj film režirat će mladi bh. redatelj Emir Kapetanović. S 30.000 KM podržan je dokumentarni film “Ovamo daleko” Avde Huseinovića, dok je 15.000 KM podrške dobio film “Dobrinjska kolica” Bojana Filipovića.

U kategoriji sufinanciranja manjinskih bh. koprodukcija podržani su filmovi “Strah i ljubav” Mete Jovanovskog, “Moj privatni zločinac” Ivone Juke, “Država” Vinka Brešana” i “Šavovi” Miroslava Terzića.

Sufinanciranje koprodukcija

Fondacija je podržala i brojne druge kratke, dokumentarne i studentske filmove u ukupnom iznosu od 1,274.000 KM, što je daleko najmanji proračun za podršku kinematografiji u čitavoj regiji.

Odluku je donio stručni žiri u sastavu: Miro Barnjak, Sarina Bakić, Nebojša Bosnić, Anila Gajević i Vedran Fajković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.