Plaže gotovo prazne

Počela sezona u Neumu

Počela sezona u Neumu
31.05.2020.
u 12:59
Pogledaj originalni članak

Prvi kupači stigli su na neumske plaže. Dočekali su ih mir, ljubazni domaćini, ali i nova pravila. Turistički radnici u Neumu spremaju se za sezonu. Značajniji broj turista očekuju u srpnju.

Tek nekolicinu kupača zatekli su novinari BHRT-a na neumskim plažama. U jedinom bh. gradu na moru ljetuju početkom svakog ljeta jer tada, kako kažu, imaju željeni mir. Ovog puta na lošu posjećenost utjecala je svakako i pandemija koronavirusa. Naredbom Kriznog stožera Federacije BiH na sve ležaljke se moraju nanijeti dezinfekcijska sredstva, a svi prisutni moraju poštovati i socijalnu distancu.

Turisti kažu da bi, i bez obzira na nemogućnost putovanja izvan granica Bosne i Hercegovine, za odmor svakako izabrali Neum.

“Iskreno, nema neke potrebe da se prelaze bh. granice, da se ide dalje. Imamo sve u Neumu, fino je, tako da par dana odmora svakome dobro dođe”.

“Uvijek dolazimo rano. Možda smo čak i ranije dolazili, ali ovog puta nas je korona spriječila. Čim je bilo moguće, mi smo došli. Ovo je jedini hotel koji radi ovdje u Neumu. Nema još puno ljudi, ali nadam se da će uskoro biti puno. Neum je to zaslužio. To je naš grad – bosanski”.

Gospodarstvenici u Neumu, bez obzira na restrikcije, vjeruju da se sezona donekle ipak može spasiti. Posebno uz eventualno razvijen kongresni turizam, krajem ljeta i početkom jeseni.

“Mi se nadamo, kada se ova situacija smiri, da bi od 15. srpnja mogli imati nešto gostiju. Nadamo se dobrom devetom i desetom mjesecu jer tu još nemamo otkaza, kongresnom turizmu, produženju sezone čak i na 11. mjesec. Preduvjet je da se situacija smiri, onda se možemo nadati dijelu sezone kao prošle godine”, kaže Davor Krešić iz Udruge Turističkih radnika Neum.

Nedavni sporazum o olakšanom načinu tranzita hrvatskih državljana kroz Neum tijekom pandemije koronavirusa, prema riječima stanovnika ove općine, na ruku je išao svakome, osim upravo njima.

Turistički radnici u Neumu s nestrpljenjem čekaju završetak gradnje ceste koji će ovu općinu spojiti sa Stocem. Vjeruje se da će to uslijediti do kraja sljedeće godine.

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.