Čitluk

Počela manifestacija ‘Uskrs s Maticom u Brotnju’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
15.03.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Predstavljanjem knjige duhovne poezije “Isus u Hercegovini” autora fra Vlade Lončara te otvorenjem prodajne izložbe umjetničkih radova i rukotvorina članova Udruge “Naša zemlja” iz Travnika, u Galeriji fra Didaka Buntića počela je tradicionalna kulturno-duhovna manifestacija “Uskrs s Maticom u Brotnju” koju zajednički organiziraju čitlučki Ogranak Matice hrvatske i Župni ured Krista Kralja Čitluk. Naime, posjetiteljima je tom prilikom predstavljena vrlo zanimljiva i vrijedna knjiga duhovne poezije simbolična naziva “Isus u Hercegovini” s podnaslovom “Iz duhovne lirike” autora fra Vlade Lončara iz hercegovačkih Vinjana. O fra Vladinoj četvrtoj po redu knjizi nazočnima su govorili Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika HB, i autor.

Otvorena manifestacija

Nakon što je Andrija Stojić, predsjednik MH Čitluk, otvorio manifestaciju, knjigu je predstavio Ivan Sivrić. - Nije jednostavno odgovoriti na pitanje kome je knjiga namijenjena. Čini se da nema strogo kontroliranu ciljanu skupinu, kao što inače pjesme nemaju, nego su namijenjene svima koji vjeruju u moć riječi i koji se uzdaju da će one i “gvozdena vrata otvoriti, kazao je Sivrić. Potom je autor knjige fra Vlado Lončar pozdravio nazočne i govorio o tome kako je nastala njegova četvrta knjiga:

- Za mene nije važan broj, važne su duše. Srce, koje je došlo čuti ono što ću govoriti. Najprije, kako je nastala ova zbirka? Imam dosta u računalu duhovne lirike. Duhovna lirika odnosi se na dušu, na nečiji život, na Boga, na sve što je vezano uz Boga i čovjeka, njegov duh, njegovu slabost, njegovu dobrotu itd.

Izložba radova

Na kraju te svečanosti otvorena je i prodajna izložba umjetničkih radova i prekrasnih rukotvorina članova Udruge “Naša zemlja” iz Doca na Lašvi (Travnik).

Tom prigodom o spomenutoj udruzi i izloženim radovima govorio je njezin član akademski slikar Toni Zlojo koji je u znak zahvalnosti domaćinima uručio prigodne darove. Prodajna izložba bit će otvorena tri tjedna. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.