Povećani izdaci iz proračuna Vlade FBiH

Plaćali rad subotom i nedjeljom, a nema dokaza da je posao urađen

Plaćali rad subotom i nedjeljom, a nema dokaza da je posao urađen
21.08.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Na ime isplate bruto plaće i naknada za plaće 91 zaposlenika u Vladi Federacije BiH prošle su godine iz proračuna isplaćena blizu tri milijuna maraka, točnije 2,931.024 KM. U spomenuti iznos uključene su plaće i naknade troškova za članove Vlade FBiH, to jest plaće premijera, njegovih ministara, ministarskih savjetnika te zaposlenike Glavnog tajništva FBiH, piše Večernji list BiH.

Veliki iznos iz federalnoga proračuna potrošen je i na ime isplate raznih naknada Vladinim zaposlenicima, kao što su naknade za odvojeni život, prijevoz.

Za tu namjenu lani su potrošene 410.573 KM, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 109.385 KM ili, kako navode revizori, čak više za 36 posto. Spomenuto povećanje posljedica je izmjene uredbe o naknadama koje pripadaju članovima Vlade FBiH i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaća, a koja je donesena u veljači 2016. godine i kojom se naknada za odvojeni život od obitelji u iznosu od jedne KM zamjenjuje iznosom od 300 KM za ministre i 250 KM za njihove savjetnike.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.