TAJNA DOBROG STILA

Pet detalja koje će uvijek svi primijetiti na vama

Pet detalja koje će uvijek svi primijetiti na vama
01.04.2017.
u 07:30
Nije nikakva tajna da pojedini modni dodaci imaju moć potpunog mijenjanja dojma kombinacije neovisno o tome od kakvih je dijelova sačinjena
Pogledaj originalni članak

Njujorška stilistica Jen Steele napravila je popis od pet specifičnih detalja koji će vam outfit izdvojiti iz modne mase

Savršeno skrojeni odjevni predmeti

Najbolji efekt u izgradnji modnog stila postići ćete nošenjem odjeće koja prati liniju tijela. Dobar krojač ili pronalazak besprijekorno skrojenih komada blagodat su i investicija koja se uvijek isplati, piše Tportal.hr. 

Efektni modni dodaci

Nije nikakva tajna da pojedini modni dodaci imaju moć potpunog mijenjanja dojma kombinacije neovisno o tome od kakvih je dijelova sačinjena. Kako biste osigurali da kombinacija potpomognuta modnim dodacima ne izgleda prenapadno, uzimajte ih s mjerom birajući primjerke koji imaju određenu osobnost a da pritom nisu previše svjetlucavi. Sunčane naočale otkačenih okvira ili statement naušnice poslužit će kao odlični detalji.

Jednostavan princip slojevitog odijevanja

Slojevito odijevanje neophodan je faktor pri postizanju dobro stilizirane kombinacije. Kao što je to slučaj s mnogim stilskim principima, slojevitost također može djelovati pretjerano. Njujorška stilistica Jan Steele savjetuje da slojevito odijevanje prakticirate kada je uistinu potrebno (primjerice vestom na majicu u zimskim mjesecima), a izbjegavate kada ne postoji potreba za njim jer time riskirate dojam prevelikog truda uloženog u slaganju odjevne kombinacije.

Odgovarajuće proporcije odjevnih predmeta

Kako ističe njujorška stilistica, pri slaganju dobitnih izdanja trebali biste promišljeno pristupiti pojedinim predmetima i njihovim proporcijama. Odgovarajuća dužina suknje ili hlača uvelike će utjecati na tjelesni oblik. Ako se možete pohvaliti visinom, a nosite prekratke siluete, rezultat neće djelovati ispolirano, i obrnuto.

Kvalitetna torba

Kako bi se istaknula važnost modnih dodataka, predmet koji će osmišljenoj kombinaciji dati sofisticiran dojam je kožna torba. To nužno ne znači da trebate potrošiti bogatstvo na skupocjen model. Njujorška stilistica savjetuje da nađete primjerke koji nemaju uočljiv logotip ili prenapadne detalje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.