sastanak

Pendeš s Karasom: Ispunjavanje uvjeta za aktivaciju MAP-a prioritet MOBiH

Pendeš s Karasom: Ispunjavanje uvjeta za aktivaciju MAP-a prioritet MOBiH
18.07.2017.
u 13:55
Pogledaj originalni članak

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas s vojnim atašeom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) brigadirom Markom M. Karasom o aktivnostima Ministarstva obrane BiH u procesu aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), implementaciji usvojenog dokumenta “Pregled obrane” i drugim aktualnim pitanjima vojno-obrambene suradnje Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Pendeš je istakla da Ministarstvo obrane BiH čini značajan i kontinuiran napor iz nadležnosti tog ministarstva u vezi s ispunjavanjem talinskog uvjeta za aktiviranje MAP-a za BiH, te izrazila očekivanje da će ti rezultati biti još vidljiviji i vrednovani od NATO-a, uzimajući u obzir predanost Ministarstva obrane u procesu knjiženja vojne imovine, napredak u implementaciji “Pregleda obrane”, kao i svim reformskim aktivnostima tog ministarstva i Oružanih snaga BiH.

Karas je zahvalio Pendeš na doprinosu pripadnika OSBiH prilikom sudjelovanja na međunarodnoj vježbi “Jackal Stone”, pri čemu je pohvalio sposobnosti i kapacitete Oružanih snaga BiH tijekom vježbe, koja je održana od 5. do 14. lipnja.

Također, Karas je iskazao opredijeljenost i posvećenost aktivaciji MAP-a i iskazao podršku aktivnostima Ministarstva obrane u tom pravcu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.