Ministrica obrane BiH

Pendeš primila u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a

Pendeš primila u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a
24.03.2017.
u 16:15
Pogledaj originalni članak

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sastala se danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu s komandantom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajorom Friedrichom Schrőtterom, povodom završetka njegovog mandata i predaje komande nad EUFOR operacijom “Althea”.

Pendeš je iskazala zahvalnost generalu Schrőtteru na uspješno okončanom mandatu i suradnjom sa Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, posebno u procesu uništavanja viškova naoružanja i municije, te vježbama i obuci koju su pripadnici EUFOR-a izvodili sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

General Schrőtter izrazio je zadovoljstvo što su aktivnosti EUFOR-a na planu obuke usmjerene na monitoring, mentoriranje i podršku, jer su se poboljšale sposobnosti OSBiH da razvijaju i provode svoje vlastite programe obuke. On je naglasio da je za vrijeme njegovog mandata više od 1.900 pripadnika OSBiH prošlo obuku i dostiglo nivo obučenosti u skladu sa međunarodno priznatim vojnim standardima.

Ministrica je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH tijekom mandata, generalu Schrőtteru poželjela uspjeh u budućoj karijeri.

Na kraju susreta general Schrötter i ministrica Pendeš razmijenili su prigodne poklone.

Nakon susreta, ministrica Pendeš je u Domu OSBiH prisustvovala oproštajnom prijemu upriličenom za generala Friedricha Schrőttera, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.