Europski tjedan imunizacije

Pehar: Imunizacija godišnje spašava između dva i tri milijuna ljudi

Pehar: Imunizacija godišnje spašava između dva i tri milijuna ljudi
27.04.2021.
u 15:07
Pogledaj originalni članak

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar naglasio je danas da je imunizacija jedno od najvećih svjetskih medicinskih dostignuća 20. stoljeća, koja godišnje spašava između dva i tri milijuna ljudskih života.

Pehar je na današnjoj konferenciji za medije u povodu Europskog tjedna  imunizacije naglasio da o važnosti imunizacije trebamo glasnije i češće govoriti.

"Posebno kada podaci za prošlu godinu nisu ohrabrujući i kada nas brinu podaci da je obuhvat imunizirane djece znatno opao, te nam sada prijeti povratak bolesti koje su mogle biti spriječene cijepljenjem. Važnost imunizacije ne smijemo zaboraviti - kazao je Pehar.

Ističe da iza svakog cjepiva stoji tisuće stručnjaka, godine predanog rada i istraživanja, koja su postigla da cjepiva budu dostupna, sigurna i učinkovita zaštita protiv zaraznih bolesti.

"Programi cijepljenja dali su ogroman doprinos ukupnom zdravlju i produženju životnog vijeka ljudi. Značaj imunizacije za javno zdravlje je neprocjenjiv i zato svi moramo raditi na njenoj promociji i isticati njenu važnost", zaključio je Pehar.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.