posjeta

Parlamentarno izaslanstvo Italije posjetilo Ministarstvo obrane BiH

Parlamentarno izaslanstvo Italije posjetilo Ministarstvo obrane BiH
08.05.2017.
u 17:01
Pogledaj originalni članak

Na sastanku ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš s parlamentarnim izaslanstvom Italije i predstavnicima Veleposlanstva Italije u BiH izražena je podrška Italije BiH na putu ka NATO-u i Europskoj uniji.

Pendeš je zaželjela dobrodošlicu visokom izaslanstvu Republike Italije koje je predvodio predsjednik Povjerenstva za vanjske poslove Donjeg doma Parlamenta Italije Fabrizio Cicchito.

Izaslanstvo Italije Pendeš je upoznala s radom i ciljevima Ministarstva, angažmanom Oružanih snaga BiH u misijama potpore miru, protuminskom djelovanju u BiH te aktivnostima na procesu rješavanja viškova naoružanja, streljiva i MES-a.

Naglasila da su prioriteti u radu Ministarstva put ka euroatlantskim integracijama, te predstavila aktivnosti Ministarstva i Oružanih snaga BiH u vezi ispunjavanja postavljenih uvjeta za aktiviranje MAP-a.

Predsjednik Povjerenstva za vanjske poslove Fabrizio Cicchito poručio je da će Italija podržavati Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO-u i Europskoj uniji.

Pored parlamentarnog izaslanstva sastanku su nazočili i veleposlanik Italije u BiH Nicola Minasi i prvi tajnik Veleposlanstva Alberto Comito, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.