ima još dosta posla

Oživjeli radovi na mostarskom hotelu Ruža, vrata otvara na proljeće

Foto: Klix.ba
Oživjeli radovi na mostarskom hotelu Ruža, vrata otvara na proljeće
10.11.2020.
u 08:05
Pogledaj originalni članak

Na prijeratnom hotelu Ruža koji je bio jedan od simbola Mostara ponovno su oživjeli radovi, te bi vrata mogao otvoriti na proljeće naredne godine.

Radovi koji se zahuktavaju počeli su prije pet dana. 

"Dosta još ima poslova da se uradi ali sudeći prema dinamici realno bi bilo očekivati da se sve završi do proljeća. Tako bi konačno ovaj objekt svoja vrata trebao otvoriti prije početka ljetne turističke sezone", kazao je za Klix.ba dobro upućeni izvor.

Oživljavanje gradilišta razveselilo je i građane Mostar, koji kažu kako je krajnje vrijeme da se ovaj objekt završi.

U tijeku su radovi na izgradnji puta i parking prostoru ispred hotela.

Podsjetimo, Hotel Ruža je privatiziran prije dva desetljeća i gradi se u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim 2016. s prestižnim hotelskim lancem "Marriott" , te je prema posljednjim najavama koje je investitor Emir Kečo uputio Agenciji za privatizaciju HNŽ trebao biti završen do kraja lipnja ove godine, ali se radovi do sada nisu pokretali.

Direktor Agencije za privatizaciju HNŽ Dragan Bevanda za Klix.ba je prije devet mjeseci kazao kako je na objekt koji se prostire na čak 32.000 kvadrata u finalnoj fazi izgradnje, te je završeno 90 posto posla.

Tada je Bevanda rekao kako su u izgradnju objekta uložena 72 milijuna maraka, te je za nastavak radova potrebna nova dozvola zbog probijenih rokova radi objektivnih ili subjektivnih okolnosti. 

Završetak dugo očekivanih radova bez sumnje nestrpljivo čeka stotinjak građana koji se nadaju zapošljavanju, jer je prema ugovoru o kupoprodaji predviđeno zapošljavanje 100 radnika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.