DIRLJIVA PORUKA

'Ovo nisu zastupnici, oni neće dobiti povlaštene mirovine'

Foto: Damir Lackovic/Facebook
'Ovo nisu zastupnici, oni neće dobiti povlaštene mirovine'
20.06.2017.
u 11:43
U Makarskom primorju dosad je izgorjelo preko 450 hektara površine, a hrvatski vatrogasci još jednom su pokazali svoju veliku hrabrost
Pogledaj originalni članak

Jedan korisnik Facebooka Damir Lacković objavio je vrlo dirljiv tekst o vatrogascima koji su dobrovoljno spašavali ljude i imovinu tijekom velikih požara. Uz to je objavio i fotografiju vatrogasaca koji spavaju uz cestu. Njegova objava zaradila je brojne komentare u kojima se ostavljaju samo poruke podrške za naše heroje. 

"Ovo nisu saborski zastupnici... Ovo su moja braca vatrogasci... Cijelu noc su dobrovoljno spasavali ljude i imovinu... Dobrovoljno... Oni nece dobiti povlastene mirovine... Heroji su usnuli... Prodjite samo tiho uz njih... Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Medju nama su. Sjecam se mladjih dana dok sam vjezbao s ekipom vatrogasaca na asfaltnom igralistu uz osnovnu skolu. Svi oko nas u kratkih hlacama i majicama, a mi u vatrogasnim odorama dugih rukava s teskim kacigama na glavi. "Smetali" smo, jer smo im zauzeli jedno od tri igralista... Sjecam se dugih noci provedenih na intervencijama... Na pamet mi dosla slika mlade zene - trudnice, koja nije imala nikakvih ozljeda, osim sto je umrla od "trzajne ozljede vratne kraljeznice"... A po cesti su bili raskomadani ostaci ljudskog tijela - bicikliste preko kojeg je prosao automobil... Sjecam se i druge trudnice koja je vristala pola sata, dok su je moji vatrogasci izvlacili iz smrskanog golfa... Plakali smo zajedno a njom i radili dalje... Dobrovoljno... A neki su sve to vrijeme krali...  I za to su dobre place brali... Ne zalim ni trenutka provedenog uz moju bracu vatrogasce... No, ti isti "zakonodavci", koji spavaju na saborskim sjednicama donose zakon o zastiti od pozara, zakon o vatrogastvu, donose proracune... Sto oni znaju o vatrogastvu? Sto oni znaju o zastiti od pozara? Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Medju nama su. Slusam raspravu mojih jaskanskih vatrogasaca jucer. Svi pitaju: "Kad se ide?" Dobrovoljno..."Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije... Oni blazeno snivaju snom pravednika...", napisao je korisnik na svom Facebooku.

Izgorjelo preko 450 hektara površine 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je u ponedjeljak vatrogasce koji su treću noć proveli na požarištu u Makarskom primorju, gdje je dosad izgorjelo preko 450 hektara površine, naglasivši kako se i u ovoj akciji "hrvatsko vatrogasno srce pokazalo velikim". "Ima puno umornih, no veliko hrvatsko vatrogasno srce ovdje se opet pokazalo velikim", izjavio je Tucaković za Dnevnik Nove TV na požarištu iznad Makarskog primorja. Izvijestio je da je vatrogasno zapovjedništvo u večernjim satima obavilo izmjenu ljudstva novim snagama, pa je tijekom noći na požarištu dežuralo oko tristotinjak ljudi (tijekom dana bilo ih je oko 450 s desetak vozila).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.