16. DAN POTRAGE

Ovo je posljednja poruka koju je Matej poslao ocu: 'Mnogi mi detalji nisu jasni'

Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL/nestali.gov.hr
Ovo je posljednja poruka koju je Matej poslao ocu: 'Mnogi mi detalji nisu jasni'
16.01.2022.
u 16:48
Pogledaj originalni članak

Iako je šesnaesti dan potrage za Matejem Perišem, otac Nenad još uvijek ne gubi nadu da će se kući vratiti sa živim sinom. Svjestan je svega, kaže, ali vjeruje u Boga i gaji nadu da će naći sina. U razgovoru za srpski Telegraf, osvrnuo se i na djevojku iz Splita koja se našla u fokusu istrage.

- Matej ju je nazvao posljednju. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je u trenutku poziva spavala i nije čula telefon - rekao je Nenad Periš.  Prema njegovim riječima, ima mnogo detalja koji mu nisu jasni. - Ne znam kamo je Matej otišao, niti zašto je zaustavio taksi i kamo je htio ići. Zašto se vratio u Savu? Zašto nije ništa rekao svojim prijateljima? Pritom mi se čini stvarno nemogućim da je mogao preskočiti tako visoku ogradu da se spusti do Save i upadne u nju. Kamere su snimile samo Mateja kako hoda prema Savi, i tu snimka završava... - objašnjava Periš.

O svim tim problemima razgovara sa suprugom i kćerima od 19 i 16 godina. Prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje gdje je Matej nestao. - Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila : "Tata, ulazimo u Srbiju". Ništa više nisam dobio od njega. Mogu samo reći da ga nikad u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci. Snimke koje sam gledao i koje je objavila vaša policija ne djeluju mi ​​pijano. Matej trči ravno, zaobilazi vozila, dolazi taksist, želi sjesti na suvozačevo mjesto... Vjerujem da bi mu, da je mogao pozvati taksi, rekao gdje točno želi ići - kaže otac nestalog Splićanina.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.