TOP TEN

Ovo je deset najplaćenijih saborskih zastupnica, svaka ima primanja veća od 17 tisuća kuna

Ovo je deset najplaćenijih saborskih zastupnica, svaka ima primanja veća od 17 tisuća kuna
13.02.2022.
u 16:18
Pogledaj originalni članak

Nerijetko se u javnom i političkom prostoru progovara o ženskim pravima, kao i načelno o broju žena u političkoj areni. U Saboru međutim, u ovom sazivu ima podosta žena, premda su one u manjini u usporedbi sa svojim muškim kolegama. Unatoč tome ne može se reći da saborske zastupnice loše zarađuju, štoviše, u korak prate saborske zastupnike.

Kada se govori o najplaćenijim saborskim zastupnicama, tada na prvom mjestu treba spomenuti saborsku zastupnicu Vesnu Vučemilović s plaćom od 21.825 kuna. Iako je Vučemilović široj javnosti najpoznatija kao sestra Miroslava Škore, ona je u Saboru iznimno aktivna. Dok se njezin brat nedavno okrenuo vlastitom zastupničkom klubu, Vučemilović je ostala vjerna Hrvatskim suverenistima.

Heroina desnice, novinarka i jedna od najpoznatijih saborskih zastupnica Karolina Vidović Krišto mjesečno uprihodi 20.425 kuna, pa je time druga najplaćenija saborska zastupnica u državi, koja svoj novac uspijeva zaraditi učestalim aktivnostima, koje nerijetko nerviraju predsjednika Sabora HDZ-ova Gordana Jandrokovića. Nakon Krišto, iduća na listi je Renata Sabljar Dračevac čija plaća iznosi 19.733,40 kuna. Riječ je o bivšoj SDP-ovki koja se nedavno pridružila Klubu socijaldemokrata, inače liječnici iz Rijeke te šefici saborskog Odbora za zdravstvo.

Jedna od poznatijih zastupnica u Hrvatskom saboru zasigurno je SDSS-ova Dragana Jeckov s mjesečnim primanjima od 19.100 kuna. Široj  je javnosti postala poznata radi svog saborskog govora na srpskom jeziku, a nedavno je pažnju privukla zahtijevajući da se na HRT-u prikazuje Dnevnik na srpskom jeziku.

Vrlo je kratko kao ministrica pažnju privlačila HDZ-ova Vesna Bedeković koja danas kao saborska zastupnica zarađuje 18.930 kuna. Iza nje, na listi najplaćenijih saborskih zastupnica nalazi se Vesna Nađ, zastupnica SDP-a koja mjesečno zarađuje 18.706 kuna, dok je iduća Ivana Posavec Krivec iz SDP-a koja mjesečno zaradi 18.692 kune.

Tu je i još jedna HDZ-ova bivša ministrica, riječ je o Nadi Murganić s primanjima od 18.532 kune, ali i bivša europarlamentarka Marijana Petir čija plaća iznosi 18.301 kunu. Listu najplaćenijih saborskih zastupnica završava najpoznatija SDP-ovka Sabina Glasovac s plaćom od 18.215 kuna, piše dnevno.hr.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.