tehnički pregled vozila

Ovlašteni su centri u Širokom Brijegu, Sarajevu i Zenici

Ovlašteni su centri u Širokom Brijegu, Sarajevu i Zenici
22.07.2017.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

Stručnu instituciju iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda vozila na prostorima Federacije BiH obavljat će tri gospodarska društva, i to Centar motor d.o.o. iz Širokog Brijega, Mervik d.o.o. iz Sarajeva i IPI - Institut za privredni inženjering d.o.o. iz Zenice, piše Večernji list BiH. Sukladno navedenoj odluci Vlade Federacije BiH, Federalno ministarstvo prometa i veza je sa sva tri partnera sklopilo ugovor o prijenosu ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda vozila i izvršilo raspodjelu poslova.

Proveden postupak

Tekst je to odluke o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju, a koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Navedenom odlukom javne ovlasti su prenesene na tri gospodarska društva, partnere koji su imali najveći broj bodova nakon provedenog postupka javnog izbora stručne institucije na koju se prenose poslovi iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda vozila, a koji su u nadležnosti Federalnog ministarstva prometa i veza.

Kako je navedeno, odluka o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda sukladna je mišljenju Ureda za zakonodavstvo te usklađena s propisima Europske unije.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.