Ove mekane kiflice nastaju baš jednostavno, a najbolje pašu uz dobar roštilj

Foto
Ove mekane kiflice nastaju baš jednostavno, a najbolje pašu uz dobar roštilj
01.05.2024.
u 13:22
Pogledaj originalni članak

Roštilj ne može proći bez mekanog i podatnog peciva. Ako ste planirali iznenaditi drage ljude na druženju u prirodi, provjerite jednostavni recept za mekane kifle u koje možete ubaciti roštilj – kobasicu, salatu i umake i pripremiti neodoljivi prvomajski sendvič, piše Zadovoljna.hr.

 

Brze kiflice – sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 15 g suhog kvasca
  • 100 ml mlake vode
  • 1 žlica soli
  • 500 ml mlakog mlijeka
  • 150 ml ulja

Za premaz:

  • 2 jaja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol

Dodatno:

  • Sezam

Brze kiflice – priprema:

  1. U dubokoj posudi prosijati brašno, dodati sol pa dobro promiješati. Napraviti malu udubinu u sredini. Dodati suhi kvasac i zaliti s malo tople vode pa lagano promiješati. Ostaviti oko pet minuta kako bi se kvasac aktivirao pa dodati mlijeko i ulje i zamijesiti glatko tijesto. 
  2. Tijesto prekriti folijom ili krpom pa ostaviti na toplom oko pola sata.
  3. Nakon pola sata premijesiti tijesto pa ostaviti da odmara sat vremena.
  4. Tijesto podijeliti na 30 jednakih kuglica. Ako želite da kiflice budu jednake svaku kuglicu izvažite.
  5. Razvaljajte kuglicu pa zarolajte kiflicu.
  6. Posložite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje, pokrite ih krpom i ostavite na toplom još pola sata.
  7. Pomiješajte jaje, sol i vrhnje za kuhanje, premažite kiflice i pospite sezemom. 
  8. Pecite kiflice oko pola sata u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva.

Savjet:

  • Kiflice pripremljene na ovaj način odlične su za sendvič, a roštilj će u njima biti još ukusniji. Ako ne želite prazne kiflice, možete ih puniti nadjevom po želji, a zrnati sir jedna je od najukusnijih opcija.
  • Ovaj je recept pogodan za velika druženja. Ako će vam 30-ak kiflica biti previše – slobodno prepolovite sastojke.

 

 

Kiflice prerežite i unutra stavite vruću kobasicu ili ćevap

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.