Lokalni izbori

Otvorena birališta u Travniku i Foči: Građani dvije općine biraju načelnika

Foto: Stojan Lasić
Otvorena birališta u Travniku i Foči: Građani dvije općine biraju načelnika
11.04.2021.
u 08:27
Pogledaj originalni članak

Jutros u 7 sati otvorena su biračka mjesta u Travniku i općini Foča u FBiH (Ustikolina). Središnje izborni poverenstvo Bosne i Hercegovine je 2. veljače 2021. godine donijela odluke o održavanju prijevremenih izbora za načelnika u ove dvije općine.

Biračka mjesta će biti otvorena u terminu do 19 sati. Izborna šutnja počela je jučer u 7 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Na izborima za načelnika Općine Travnik građani biraju između kandidata koalicije "Naša travnička priča" (SDP, NiP i Naša stranka) Harisa Kaniže i kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Kenana Dautovića.

Prijevremeni izbori u Travniku održavaju se zbog iznenadne smrti izabranog načelnika Mirsada Pece (SDA).

Kada je riječ o Ustikolini, u utrci su četiri kandidata: Mensura Karahodža i Mujo Sofradžija, nezavisni kandidati, Mesud Borović, kandidat SDA i Mensad Arnaut iz koalicije NBL – A-SDA “Zajedno za Ustikolinu”. Sofradžiju je podržala stranka Narod i pravda.

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Travniku je određeno 77 redovnih biračkih mjesta, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban Covid-19 mobilni tim, dok su za održavanje prijevremenih izbora u Foči (FBiH) određena tri redovna biračka mjesta, formirana su dva mobilna tima i jedan poseban Covid-19 mobilni tim.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć na dan 22. ožujka 2021. godine, imaju 47.782 birača.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Foča (FBiH) ima 1.605 birača.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.