Croatian Makers projekt

Osnovna škola u Sovićima postala dio tima iz RH koji radi s robotima

Osnovna škola u Sovićima postala dio tima iz RH koji radi s robotima
27.03.2016.
u 08:00
U našu školu donirano je pet robota s kojima ćemo sudjelovati u Croatian Makers ligi čiji cilj je uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu", navedeno je iz te škole.
Pogledaj originalni članak

Osnovna škola Sovići postala je dio Croatian Makers tima, odnosno projekta Croatian Makers kojega je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u Hrvatskoj.

"Jedna smo od malobrojnih škola u BiH koja je uključena u ovaj hvalevrijedan projekt čija je misija razvoj robotike, automatike i programiranja. U našu školu donirano je pet robota s kojima ćemo sudjelovati u Croatian Makers ligi čiji cilj je uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu", navedeno je iz te škole.

Iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih naglasili su kako djeca imaju ogroman potencijal u područjima robotike i automatike te kako ih kroz ovaj program žele potaknuti da taj potencijal razvijaju od malih nogu.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. Učenici će sudjelovati u natjecanjima koje će se odvijati mjesečno (dio online, dio fizičkim prisustvom).

"Diljem Hrvatske održano je nekoliko radionica na kojima su nazočili predstavnici škola koje su uključene u projekt. Tako je naša škola sa svojim predstavnikom sudjelovala na radionici u Primoštenu. Predstavnici su u sjajnoj atmosferi razdragano sastavljali i programirali robote.

Možemo samo zamisliti kako će tek naši učenici uživati u igri s robotima", poručili su iz Osnovne škole Sovići.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.