Čović razgovarao sa Sabolićem

Osim zaštite stanovnika potrebno žurnog djelovati prema gospodarstvu

Osim zaštite stanovnika potrebno žurnog djelovati prema gospodarstvu
29.03.2020.
u 13:25
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem.

Temom razgovora bile su aktualna zdravstveno epidemiološka situacija vezana uz pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Razmjenjena su mišljena, iskustva i stajališta vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije. Istaknuto je kako u svim mjerama zaštite stanovnika kako u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj mora postojati usuglašeno političko djelovanje i koordinacija, imajući u vidu kako su ovo dvije susjedne zemlje s najdužom međudržavnom granicom.

Osim zaštite zdravlja svih stanovnika, naglašena je potreba žurnog djelovanja i prema gospodarstvu, zaštiti radnih mjesta, raznim poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji i poljoprivredi, zaključeno je.

Ocjenjena je dobrim i komunikacija između institucija, koje svakodnevno uspješno rješavaju svaki vitalni problem do sada.

Dužnosnici su naglasili kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv koronavirusa ključna, kao i uključivanju Bosne i Hercegovine u europske fondove pomoći, posebno zbog važne uloge koju Republika Hrvatska ima kao zemlja predsjedateljica Europske unije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.