Vjekoslav Bevanda

OSA će izaći iz problema kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto

OSA će izaći iz problema kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto
05.08.2017.
u 21:00
Pogledaj originalni članak

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da će Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) izaći iz problema kada budu poštovani zakonski propisi i kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto.

“Bojim se da ovdje postaje pravilo neuvažavanja suradnika i ignoriranja zakonskih obveza. Priča o OSA-i nije završena i kada prikupimo sve informacije u svim tijelima koja su za to nadležna imat ćemo konkretna rješenja”, rekao je Bevanda za “Glas Srpske”.

Govoreći o radu Vijeća ministara BiH, Bevanda je podsjetio da ga čine predstavnici stranaka koje nemaju jasnu parlamentarnu većinu, što je dovoljno da se ne može očekivati izuzetan timski rad u izvršnoj vlasti.

“Ključne stvari za dobre rezultate su povjerenje i uvažavanje, držanje do vlastitih stavova, ali i poštivanje drugačijih. Ne znam jesu li oni koji su iznijeli kritike imali u vidu vrijednosti koje sam nabrojao i koje treba njegovati”, dodao je Bevanda, koji je i dužnosnik HDZ-a BiH.

On je naveo da da je mehanizam koordinacije u BiH uspostavljen uz mnogo muke i da mora biti ispoštovan da bi BiH mogla komunicirati s institucijama EU i provoditi obveze koje preuzme na svim razinama vlasti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.