malo tko ih ne voli

ORIGINALNI HERCEGOVAČKI UŠTIPCI: Tajna je u neočekivanom sastojku, po tome su drugačiji od drugih

ORIGINALNI HERCEGOVAČKI UŠTIPCI: Tajna je u neočekivanom sastojku, po tome su drugačiji od drugih
21.02.2022.
u 07:28
Pogledaj originalni članak

Vrućim domaćim uštipcima malo tko može odoljeti. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje tijesto bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju niti kap ulja. Većinom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršut.

Sastojci:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

2 kašike rakije od loze

1 kašičica šećera

Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, sol, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamjesite tijesto. Znat ćete da je smjesa dobra kada tijesto lagano klizi s kašike, piše Espreso
U tavusipajte ulje, a kada se zagrije kašikom vadite tijesto i sipajte u tavu praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocijedili od viška masnoće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.