Velike eko akcije za zdrav okoliš

Opasnost prijeti i od više od dvadeset tisuća litara iskorištenog ulja

Opasnost prijeti i od više od dvadeset tisuća litara iskorištenog ulja
25.04.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Na sve strane je mnoštvo ekoloških nevolja pa tako i u posuškom kraju. No, vrijedi spomena sve što se radi u smjeru zdravijeg okoliša. Članovi Vijeća mladih u Posušju izveli su više ekoloških akcija i time potaknuli mnoge druge na zaštitu prirode i okoliša.

Moj jedan sat za čist grad

Tako je i na Dan planeta Zemlje očišćeno dvorište i prostor oko Tvornice starih alata u zapadnom dijelu Posušja.

U ekološkoj akciji pod parolom “Moj jedan sat za čist grad!” sudjelovali pripadnici Civilne zaštite općine Posušje, Vatrogasne službe općine Posušje, posuški planinari, komunalni djelatnici i članovi Vijeća mladih općine.

Opasnost od požara

Kako je navedeno iz odjela Civilne zaštite, ta je lokacija potencijalna opasnost izbijanju požara, s obzirom da su se u blizini nalazile i velike količine ulja i različitih naftnih derivata, koji su u suradnji sa gospodinom Damirom Mandurićem - Špičićem i Autoservisom Špičić uklonjeni i propisno otpremljeni na za to predviđeno mjesto.

- Pozivamo naše Posušane da iskorištena ulja ne bacaju i odlažu u prirodu, već odvezu u najbliži autoservis i automehaničarske radnje. Po podacima iz službi općine Posušje, 20.000 litara iskorištenog ulja godišnje se nakupi u Posušju.

Naravno, ovaj problem nije riješen ni u mnogim drugim gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini i šire, ali dovoljan je podatak da jedna litra ulja zagadi 1.000 000 (milijun) litara vode.

-Stoga savjetujemo da se iskorišteno ulje i ostali naftni derivati ne bacaju u prirodu. Ekološke volontere na terenu posjetio je i načelnik općine Posušje Branko Bago te pružio punu podršku ekološkim akcijama, ističu organizatori i koordinatori ove vrijedne eko akcije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.