Prekinuta blokada za Posavljake

Omogućeno upućivanje pacijenata u KBC Osijek

Omogućeno upućivanje pacijenata u KBC Osijek
02.10.2017.
u 19:33
Pogledaj originalni članak

Nema više zapreka koje su u 10-godišnjem razdoblju blokirale upućivanje pacijenata iz Bosanske Posavine prema KBC Osijek. Donesena je odluka da se takvo upućivanje i suradnja sa Županijskom bolnicom Orašje nastavi, piše Večernji list BiH.

Lijepa vijest

Tu je lijepu vijest u Orašje donijelo izaslanstvo od desetak liječnika KBC-a Osijek predvođeno zamjenikom ravnatelja KBC Osijek i saborskim zastupnikom (HDZ) dr. Vlatkom Kopićem. Liječnici su obišli Školski centar “Fra Martin Nedić” i Centar studiranja u Orašju, Franjevački samostan u Tolisi, kao i Županijsku bolnicu u Orašju. U osječkom izaslanstvu, uz liječnike, bili su i rektor Sveučilišta u Osijeku Vlado Guberac i dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr. Krunoslav Zmaić. - Drago mi je što javnosti Bosanske Posavine mogu prenijeti lijepu vijest da smo uspjeli dogovoriti mogućnost upućivanja pacijenata s područja Bosanske Posavine u KBC Osijek jer, ako su pacijenti upućivani u KBC u Zagrebu, ne vidim razloga zašto to nije moguće učiniti u našoj ustanovi. Želimo se svojim kadrovskim rješenjima i opremom vama staviti na raspolaganje. Nedopustivo je da puk ovoga kraja nema odgovarajuću skrb, što je, na koncu, nužno i za daljnji opstanak ljudi na ovim prostorima - kazao nam je dr. Kopić. Treba svakako podsjetiti na genezu donošenja od životne važnosti odluke za žitelje Posavske županije. Dani hrvatskog filma, osim što donose kulturnu promidžbu Orašja i Posavine kao regionalne prijestolnice filma, dovode u Orašje i visoke goste s kojima dolaze i neke druge teme. Ove je godine festival otvorio premijer Vlade RH Andrej Plenković, a njegov je posjet bio i u znaku razgovora s predsjednikom Vlade Posavske županije Marijanom Klaićem glede posavskih prioriteta. - Naravno da sam premijera Plenkovića tada zamolio za pomoć u rješavanju naših prioriteta, među kojima sam naglasio i deblokiranje upućivanja pacijenata prema Osijeku. Stupio sam u kontakt s liječnicima koji su podrijetlom iz ovoga kraja - dr. Vlatkom Kopićem i dr. Želimirom Orkićem te sam doista sretan što je tako brzo došlo do realiziranja obećanja - ističe premijer Klaić.

Obilazak škole i Samostana

Tijekom posjeta liječnici su detaljnije upoznati sa sustavom zdravstva u Posavskoj županiji i potencijalima Županijske bolnice u Orašju, o čemu je govorila ravnateljica dr. Ružica Vukić. - Ovakav neposredan kontakt važan je kako bi se ostvarila što bolja suradnja, istaknuto je tijekom obilaska četiriju bolničkih odjela. Prilikom obilaska školskih objekata rektor dr. Guberac naglasio je kako je školstvo također potencijal jer su mladi iz Bosanske Posavine izvrsni studenti u Osijeku. Na kraju obilaska, kao točka na “i” bio je obilazak duhovnog središta Posavine - Franjevačkog samostana u Tolisi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.