PROBAJTE!

Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!

Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!
07.01.2020.
u 13:45
Savjeti za najukusniju tjesteninu koji ne oduzimaju vrijeme.
Pogledaj originalni članak

Svima je kuhanje tjestenine najlakše jelo za napraviti, ali postoji nekoliko trikova kako bi vam tjestenina ispala još bolje i ukusnije.

Uvijek je bitno birati točnu vrstu tjestenine, to jest točan 'izgled' tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta, svaka ima svoju funkciju.

Ako ćete svoju tjestininu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako skroz skuhate tjesteninu i onda ju stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti toliko ukusna.

Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine je sol. Kada voda zakipi je idelano vrijeme za začinjavanje tjestenine, a kako biste to napravili savršeno iskoristite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, polovica će otići s vodom u odvod. 

Na samom kraju, sačuvajte vodu od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći u raznim stvarima kod kuhanja. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.