sjednica

Održana deseta sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH

Održana deseta sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH
07.09.2017.
u 16:05
Pogledaj originalni članak

 Deseta sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine održana je danas, pod predsjedanjem predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josipa Brkića, zamjenika ministra vanjskih poslova BiH.

Brkić je upoznao nazočne o aktivnostima u okviru NATO integracijskog procesa u proteklom razdoblju kao i o ostvarenim intenzivnim kontaktima s predstavnicima diplomatskog kora zemalja članica NATO-a.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BIH, istaknuo je da je iskazan interes zemalja članica NATO-a za proces ispunjavanja Talinskih kriterija kao uvjet za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP) za BiH.

Zaključeno je da je BiH ohrabrena da nastavi proces knjiženja perspektivne vojne imovine BiH kako bi došlo do aktiviranja MAP-a.

Tijekom sjednice razmatrane su obveze u svezi Procjene individualnog partnerskog akcijskog plana (IPAP)[1] BiH 2017. – 2019. te je verificiran predloženi dokument uz obvezu da se u najkraćem roku dostavi Glavnom stožeru NATO-a u Brisel.

Razgovarano je i o mogućnostima i načinima intenzivnije promocije prednosti NATO integracijskog procesa za BiH bosanskohercegovačkoj javnosti.

Individualni partnerski akcijski plan (IPAP) predstavlja najviši oblik suradnje NATO i BiH u NATO integracijskom procesu BiH, a tim planom je obuhvaćena suradnja po političkim i sigurnosnim pitanjima, obrambenim i vojnim, te pitanjima administracije, zaštite klasificiranih informacija i resursa, priopćeno je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.