Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Od 15. kolovoza uslijedit će proces raspodjela pozicija u Vladi FBiH

Od 15. kolovoza uslijedit će proces raspodjela pozicija u Vladi FBiH
10.08.2015.
u 11:22
Nova imenovanja u Vladi FBiH trebaju odobriti predsjednik i dva potpredsjednika FBiH
Pogledaj originalni članak

Nakon što je SDA uz suglasnost HDZ-a BiH, postigla koalicijski sporazum s BPS-om, Strankom za BiH, te s A- SDA, od 15. kolovoza uslijedit će proces raspodjele pozicija u Vladi Federacije BiH, potvrdio je danas Feni predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić. 

Raspodjela pozicija će biti regulirana aneksima, jer to nije ušlo u sporazum, koji je potpisalo pet navedenih stranaka, koje čine novu parlamentarnu većinu u Federaciji BiH. 

- U ovom tjednu eventualno početkom sljedećeg trebali bismo završiti potpisivanje aneksa. Stranka za BiH spremna je početkom sljedećeg tjedna prihvatiti se posla. Pitanje je samo koja je mogućnost u Parlamentu FBiH, odnosno kod potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića (DF) da prihvati nova imenovanja u Vladi FBiH i stavi svoj potpis na njih, kazao je Feni predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić. 

Nova imenovanja u Vladi FBiH trebaju odobriti predsjednik i dva potpredsjednika FBiH. Jerlagić je uvjeren da potpisi predsjednika FBiH Marinka Čavare i potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović nisu upitni. 

Predsjedavajući Mušić smatra da je „jedna strašna smutnja prisutna u prostoru s namjerom kreiranja određene vrste kaosa“. 

- Odnosi unutar SDP-a i DF-a, gdje slijede kongresi, na kojima će biti izabrani predsjednici tih stranaka, ukazuju da postoje ti unutarnji odnosi koji se vješto pokušavaju prenijeti na ukupno okruženje. Bolje bi bilo da se više pozabave unutarnjim pitanjima i odnosima, a onda da kao državotvorne stranke nastupe zajedno s nama, kazao je Mušić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.