Gradsko vijeće Mostara

Nije izabran gradonačelnik Mostara, novi pokušaj u ponedjeljak

Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
12.02.2021.
u 17:26
Pogledaj originalni članak

Sjednica Gradskog vijeća Mostar prekinuta je prije drugog kruga izbora mostarskog gradonačelnika, a nastavak je najavljen za ponedjeljak kada će se iz trećeg puta pokušati izabrati gradonačenika Mostara. 

U drugi krug glasanja za mostarskog gradonačelnika na prošloj sjednici prošli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), no danas se nije glasalo. 

Nakon niza pauza na današnjoj sjednici, vijećnica Irma Baralija zatražila je novi prekid sjednice i nastavak u ponedjeljak. 

Naime, na samom početku, sjednicu Gradskog vijeća Mostara na kojoj se trebao birati novi gradonačelnik, napustio je dio bošnjačkih vijećnika iz PMP-a i SDP-a. Nakon toga stanku je zatražila SDA kako bi se odredilo kako će se dalje odvijati procedura. 

Tek nekoliko minuta nakon nastavka sjednice ponovno je zatražena i odobrena stanka zasjedanja od 10 minuta kako bi se sastali klubovi vijećnika. 

Vijećnik HRS-a Slaven Bevanda rekao je kako je na internetu vidio da se pojavio ''negdje od strane nekoga'' prijedlog za rotacijom na gradonačelničkoj fotelji. "Ne bih želio raspravljati o bilo čemu što nisam vidio ni u kakvoj formi", rekao je Bevanda.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostara Slaven Zeljko odbacio je mogućnost rotiranja pozicije gradonačelnika. 

''U pregovorima je bila jedna od tema, ali su svi odustali od toga jer je neprovedivo, protuzakonito i protustatutarno. Zna se koliko traje mandat'', rekao je Zeljko. 

Na kraju je sjednica prekinuta i nastavak je najavljen za ponedjeljak.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

IJ
I ja tebi
17:20 12.02.2021.

Koja ljigavost i mučko izbjegavanje da se ta trakavica već jednom završi .

NO
nostrabella
09:44 13.02.2021.

Trakavicu nastavljaju Bošnjaci zato da silom nametnu Bošnjake za gradonačelnika. To je ljigavo, ali i očekivano od bošnjačkih "multietničkih" i "građanskih" stranaka. Bljak.

NO
nostrabella
09:22 13.02.2021.

U BIH vlada medijska histerija da Hrvat ne smije biti gradonačelnik Mostara. Sve bošnjačke stranke, nacionalne, "multietične" i "građanske" ujedinile su se da da Hrvat ne bude izabran. Kako po izbornim rezultatima ipak pobjeđuje Hrvat, smislili su "rotaciju gradonačelnika" da bi se mimo rezultata izbora instaliralo Bošnjake za gradonačelnika. Čemu su onda bili potrebni izbori u Mostaru?!