Bhmeteo otkriva

Objavljena prognoza za početak kolovoza: Najavljene velike promjene vremena, je li ljeto gotovo?

Foto: BHmeteo
Objavljena prognoza za početak kolovoza: Najavljene velike promjene vremena, je li ljeto gotovo?
28.07.2023.
u 20:10
Idućeg tjedna je izgledno uzdizanje azorske anticiklone prema sjeveru što će promijeniti mlazne struje nad Europom i omogućiti priliv nestabilnog i svježijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta
Pogledaj originalni članak

Pred nama je umjereno ljeto, u nedjelju lokalno pljuskovi s grmljavinom, početkom kolovoza serija jačih promjena vremena i zahlađenja, objavljeno je na Facebook stranici Bhmeteo.

Kako su naveli, trenutno smo bez naznaka za skoriji povratak nekih ekstremno visokih temperatura, a još manje da one potraju.

"Danas smo uživali u još jednom lijepom ljetnjem danu. Nakon svježeg jutra i gotovo mraza po planinskim visoravima, preko dana je ugrijalo. Sutra (29.07.) slično, pretežito sunčano i toplo. Na nebu će se moći uočiti sve više visoke oblačnosti koja nagovještava promjenu vremena.

U nedjelju (30.07.) od jutarnjih sati postepeno naoblačenje, u tijeku dana uz jači dnevni razvoj oblaka u većem dijelu Bosne mogući su lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i nevrijeme s grmljavinom, obilnijom kišom i ledom. Više sunca i stabilnije vrijeme u Hercegovini, gdje će ujedno ostati podjednako toplo, u ostatku zemlje manji pad temperatura.

Idućeg tjedna, ujedno i prvog tjedna kolovoza izgledno je uzdizanje azorske anticiklone prema sjeveru što će promijeniti mlazne struje nad Europom i omogućiti priliv nestabilnog i svježijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta, prenosi Radiosarajevo.

Očekuju se i povremeno padaline uz osjetnija zahlađenja u sklopu hladnih fronti. Između fronti dolazit će do kratkotrajnih stabilnih razdoblja praćeni višim temperaturama koje ne bi dugo potrajale", navodi Bhmeteo.
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.