misa ispred crkve

Obilježen je patron župe i samostana u Fojnici

09.06.2019.
u 16:51
Pogledaj originalni članak

Središnjim misnim slavljem ispred crkve u Fojnici, danas, na blagdan Duhova, obilježen je patron župe Fojnica i Franjevačkog samostana Duha svetoga.

Na početku misnog slavlja, kojem je nazočilo izaslanstvo HDZ-a BIH predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom, okupljene je pozdravio fojnički gvardijan fra Miro Relota, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

„Raduje me vidjeti u Fojnici vjernike iz mnogih srednjobosanskih župa. Hvala im što su nama došli podijeliti radost proslave nebeskog zaštitnika naše župe i samostana. Posebno je lijepo vidjeti mnoge vjernike u narodnim nošnjama krajeva iz kojih dolaze“, istaknuo je fojnički gvardijan.

Središnje misno slavlje, uz sudjelovanje brojnih svećenika, predvodio je fra Franjo Radman, gvardijan Samostana sv. Bonaventure u Visokom.

„Mi kao da smo svih ovih 50 dana koračali ka ovom samostanu u Fojnici. Nije lako popeti se ovdje na ovo brdo. Ali znajte da je osvajanje vrhova za hrabre. Ovdje smo bliže spoznaji tajne Duha Svetoga te ćemo, ojačani vjerom, lakše svjedočiti svoju katoličku vjeru“, poručio je fra Franjo Radman.

Govoreći o važnosti blagdana Duha Svetoga, gvardijan Franjevačkog samostana u Visokom vjernicima je poručio da umjesto mnogih poroka današnjice prihvate Duha Svetoga da ih vodi kroz život.

„Danas se nažalost normalnim smatraju mnogi poroci, od psovki, kocke do razorenih obitelji. Ti poroci mnogima su vodilje kroz život. Našim obiteljima također su potrebni misionari koji će ih spasiti takvih poganskih običaja i vratiti Duha Svetoga u naše obitelji, među zajednicu naših vjernika na ovim prostorima. Jedino vođeni Duhom Svetim može se izboriti za svoju vjeru i ostanak na ovim prostorima“, poručio je fra Franjo Radman. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.