Čapljina

Obilježavanje 25. godišnjice proboja preko Neretve

Obilježavanje 25. godišnjice proboja preko Neretve
07.06.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nizom sadržaja u okviru manifestacije “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” Čapljina će i ove godine obilježiti godišnjicu istoimene oslobodilačke akcije. Za 25. godišnjicu predviđeni su brojni društveni, javni, kulturni i sportski sadržaji. Središnja svečanost održat će se danas, 7. lipnja, na samu godišnjicu akcije “Lipanjske zore”. U čapljinskoj općini obilježit će se sadržajima na oba smjera proboja, na sjeveru kod Počitelja te na jugu u Čeljevu. Valja reći da su akcijom “Lipanjske zore” oslobođeni veliki dijelovi doline Neretve i jugoistočne Hercegovine od srpsko-crnogorske soldateske, oko 1800 četvornih kilometara!

Program će početi u 10 sati, svetom misom za poginule hrvatske branitelje u groblju na Ševaš Njivama. U 11.30 sati je središnji skup zahvale hrvatskim  braniteljima, kod spomen-obilježja u Počitelju. Popodnevni dio programa seli u južni dio općine, a počet će u 19.30 sati svetom misom za poginule hrvatske branitelje na groblju u Čeljevu.

Nakon toga slijede polaganje cvijeća i paljenje svijeća za poginule hrvatske branitelje u II. svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu te kulturno – zabavni program u dvorištu područne Osnovne škole Čeljevo.

Program ovogodišnje manifestacije “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine”, započeo je početkom tjedna, teniskim turnirom u Čeljevu, koji će se protegnuti sve do završnog dana 18. lipnja. Prigodni sadržaji 9. i 10. lipnja održat će se i u Višićima.

U sklopu programa održat će se prijam roditelja poginulih hrvatskih branitelja, 12. lipnja, pa koncert učenika glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Pavlovića, smotra folklora “Lijera diple nadigrala”, pustolovna utrka i razni sportski sadržaji. Uz turnir za veterane u tenisu, održat će se malonogometni turnir područnih osnovnih škola u Zvirovićima, šahovski turnir “Lipanjske zore” u Počitelju, pa turnir ulične košarke, turnir u ženskom nogometu ekipa iz BiH i Hrvatske… 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.