ČEKA SE POTVRDA SENATA

Obama nominirao Maureen E. Cormack za veleposlanicu u BiH

Foto: agencije
Obama nominirao Maureen E. Cormack za veleposlanicu u BiH
02.12.2013.
u 10:12
Maureen Elizabeth Cormack je radila za State Department i zamjenica je koordinatora Odjela za međunarodne informacijske programe pri Državnom tajništvu, funkcija na kojoj se nalazi od lipnja 2011. godine
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama nominirao je Maureen Elizabeth Cormack za novu veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na web-stranici Bijele kuće.

Bogato iskustvo

Maureen Elizabeth Cormack je radila za State Department i zamjenica je koordinatora Odjela za međunarodne informacijske programe pri Državnom tajništvu, funkcija na kojoj se nalazi od lipnja 2011. godine. Između ostalog, Cormack je služila i kao direktorica Ureda za pitanja zapadne Europe od 2009. do 2010. godine, kao i zamjenica direktora Ureda za korejska pitanja od 2006. do 2009. godine. Radila je u odborima Domovinske sigurnosti od 2005. do 2006. godine, navodi se u priopćenju na internetskoj stranici Bijele kuće. Maureen Elizabeth Cormack je često služila u inozemstvu, uključujući u odnosima s javnošću američkog veleposlanstva u Seulu, mjesto zamjenice kulturnog atašea američkog veleposlanstva u Parizu i kao prva savjetnica u manjoj diplomatskoj jedinici na zapadu Francuske. Pridružila se State Departmentu 1989. godine.

Potvrda imenovanja

Cormack je diplomu stekla na sveučilištu u Illinoisu, a magisterij na sveučilištu u Chicagu. Nominacija je upućena Senatu koji bi trebao potvrditi imenovanje. Prethodni veleposlanik SAD-a u BiH Patrick Moon otišao je iz BiH 24. kolovoza na novu dužnost, a od tada Nicholas Hill obavlja dužnost otpravnika poslova. Očekuje se kako će uskoro i Senat dati potvrdu, a Maureen Elizabeth Cormack doći u BiH i početi svoj mandat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.