Urbanistički plan Orašje izglasan je 2002. godine, a potom mijenjan 2014. i 2018. godine jer su uočeni nedostaci

Novim urbanističkim planom uređuju se parkirališta u Orašju

Novim urbanističkim planom uređuju se parkirališta u Orašju
29.12.2022.
u 18:41
Pogledaj originalni članak

Gradsko vijeće Orašje na svojoj je 24. redovitoj sjednici, s usvojenim dnevnim redom od osam točaka, raspravljalo o izmjenama i dopunama proračuna Grada Orašja za 2022. godinu, piše Večernji list BiH.

Izmjena i dopuna

Riječ je o drugim izmjenama i dopunama proračuna u kojem su i prihodi i rashodi s 10 milijuna maraka smanjeni na malo više od devet milijuna, što su vijećnici i podržali, prenosi orasje.ba.

Mijenja se i urbanistički plan Orašja, odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća Orašje. Plan je izmijenjen i dopunjen tako da je ispravljen u nekim dijelovima kako bi bio usklađen sa stanjem u prostoru i novim potrebama koje su nastale u međuvremenu. Urbanistički plan Orašja izglasan je 2002. godine, a potom mijenjan 2014. i 2018. godine.

U posljednje četiri godine uočeni su određeni nedostaci, kao i nova rješenja koja nisu u skladu s važećim urbanističkim planom. Bilo je potrebno promijeniti namjenu izgradnje određenih površina, regulaciju prometa, uređenje površina za parkiranje i slično, što je sad učinjeno. Nakon usvajanja odluke o izmjenama i dopunama urbanističkog plana, usvojena je i prateća odluka o provođenju urbanističkog plana Orašja.

Dosadašnji članovi Upravnog vijeća Centra za socijalni rad razriješeni su te dužnosti zbog isteka mandata, a nakon provedene natječajne procedure u novi sastav imenovani su Erna Aljukić iz Orašja, Marijan Maskaljević iz Donje Mahale, Igor Vidović iz Orašja i Ivica Džijan iz Boka. Ostalo je prazno mjesto člana uime Ministarstva zdravstva i socijalne politike, koje će biti popunjeno ponovnim raspisivanjem javnog natječaja za to mjesto.

Iz reda nastavnika i stručnih suradnika u Školski odbor Školskog centra "Fra Martin Nedić" Orašje imenovan je Marko Filipović iz Donje Mahale, dok su ostali članovi Školskog odbora imenovani na jednoj od ranijih sjednica Gradskog vijeća.

Novi članovi

U Povjerenstvo za provođenje postupka pribavljanja poslovnog prostora za potrebe Grada Orašja imenovani su Nataša Čolić, Gabrijela Martinović Dominković i Ilija Baotić. Njihovim imenovanjem i završila je 24. sjednica Gradskoga vijeća Orašje.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.