Promjene na Javnom servisu

Novi vizualni identitet BHT-a

25.02.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Radio-televizija Bosne i Hercegovine u povodu 25. godišnjice neovisnosti Bosne i Hercegovine, 1. ožujka, emitirat će specijalni cjelodnevni program “Naših 25”, navodi se u priopćenju BHRT-a.

Uz emisije uživo u jutarnjim i popodnevnim satima te javljanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ekipa BHRT-a će razgovorima i arhivskim materijalima obraditi sve najznačajnije trenutke i osobe u proteklih dvadeset i pet godina iz povijesne, kulturne, sportske, političke, umjetničke i glazbene perspektive. U okviru programske sheme za taj dan, BHT1 će ekskluzivno emitirati snimku novogodišnjeg koncerta Dine Merlina, a redakcija Informativnog programa će se u središnjoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 u 19 sati predstaviti novim vizualnim identitetom i novim licima.

“Program BHT-a 1. ožujka bit će izbor najboljih trenutaka koje je ova država imala u proteklih 25 godina i naše gledatelje želimo podsjetiti na sve točke koje nas spajaju unatoč dnevnopolitičkim previranjima”, izjavio je Belmin Karamehmedović.

Dan će na BHT1 početi u 6 ujutro izborom najboljih glazbenih numera nastalih u proteklih 25 godina, a nastavit će se jutarnjim programom s Marselom Bilić u kojem će se pripremljenim sadržajima te razgovorima s gostima posebno obilježiti Dan neovisnosti. Urednik Nihad Zečević posebno je priredio izdanje emisije “Nova avantura” koja ovaj put ima naziv “Tragovima prošlosti”, a koja će tretirati razdoblje srednjovjekovne Bosne. Posebno izdanje BH magazina, koji uređuju Lejla Zvizdić i Sabina Bačvić-Zečević, prisjetit će se sportaša koji su bili prvi ambasadori BiH na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., te prvog nastupa na Eurosongu 1993., kao i brojnih drugih uspjeha iz kulture i umjetnosti. Prvi put će BHT1 imati izravni prijenos s prijma u Predsjedništvu BiH u povodu Dana neovisnosti, nakon čega će uslijediti Dnevnik 2 s novim vizualnim identitetom i novim licima. U povodu programskih unapređenja, v. d. urednika Informativnog programa Benjamin Butković najavljuje bogatiji i dinamičniji pregled vijesti dana s posebnim naglaskom na pojedince, skupine i ustanove u BiH. Za Dnevnik 3 u kasnoj večernjoj satnici najavljuje, uz kratak pregled vijesti, i analitične priloge iz različitih društvenih oblasti.

“U cijeli projekt uloženo je puno više iskustva i kreativnosti nego novca. Na redizajnu Dnevnika, kao i multimedijalnog deska, radila je velika ekipa ljudi, a proces redizajna Informativnog programa samo je uvod u redizajn cijelog programa BHT1 koji treba iskoristiti sve prednosti koje nude nove tehnologije i digitalna televizija. Sadržajne i vizualne izmjene koje će naša publika moći vidjeti odraz su našeg strateškog opredjeljenja i želje da, unatoč situaciji u kojoj se BHRT nalazi, građanke i građani Bosne i Hercegovine dobiju najbolji mogući program i sadržaje zbog kojih će željeti gledati naš program, a uspješne kompanije biti naši poslovni partneri”, istaknuo je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a, te dodao da je za javni servis jedne države od ključne važnosti povjerenje javnosti i sve poduzete aktivnosti su upravo imale za cilj osvojiti i zadržati to povjerenje publike iz cijele BiH. Timu Informativnog programa BHT1, predvođenom urednikom Benjaminom Butkovićem i glavnim redateljem kanala Vedadom Hodžićem, pridružili su se Ika Ferrer Gotić, Aleksandar Brezar, Adisa Kušundžija, Dejan Petrović, Amela Pokvić, Danijel Lepir i Larisa Omerčić.•

Ključne riječi
bht
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.