SARAJEVO

Novalić: Prioritet subvencioniranje doprinosa i poreza za realni sektor

Novalić: Prioritet subvencioniranje doprinosa i poreza za realni sektor
01.04.2020.
u 16:43
Pogledaj originalni članak

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da je glavni prioritet Vlade FBiH subvencioniranje doprinosa i poreza za sve zaposlene u realnom sektoru.

To je izjavio u obraćanju nakon održanog sastanka s predstavnicima klubova u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na kojem je predstavljen okvirni program stabilizacijskih mjera za pomoć privrednicima.

Novalić je potcrtao da će pravo na subvencije imati poslodavci koji nisu otpustili radnike te da će te mjere obuhvatiti sve, od obrtnika do velikih poduzeća.

"Najavljujem formiranje dva fonda od ukupno milijardu KM za pomoć privredi", izjavio je Novalić u kratkom obraćanju medijima.

Istakao je da su zastupnici dali određene primjedbe, da su bili vrlo konstruktivni te da će sve prijedloge razmotriti na sjednici Vlade FBiH u petak, nakon što ih finaliziraju.

Danas je održan prvi sastanak čelnika Vlade FBiH s predstavnicima parlamentarnih stranaka u FBiH.

Pandemija koronavirusa i zbog nje poduzete mjere ograničenja kretanja građana i poslovanja privrednih subjekata izazvala je dosad teško sagledive ekonomske posljedice. Poslovni sektor tjednima apelira na predstavnike vlasti, a sve oči uprte su u Vladu FBiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.