Željeznice RS

Novac za topli obrok dobit će prodajom direktorova audija

17.10.2015.
u 13:24
Na 'bubanj' će ići još devet vozila iz voznog parka Željeznica jer su na naplatu stigle i prve presude u korist radnika
Pogledaj originalni članak

Obespravljeni radnici Željeznica RS svoje naknade za tople obroke i regrese će dobiti ni manje ni više prodajom direktorova automobila, audija A6. Na 'bubanj' će ići još devet vozila jer su na naplatu stigle i prve presude u korist radnika.

Odluka suda

Naime, kako je objavila ATV, pred Upravom Željeznica su tri odluke o izvršenju čime su dužni isplatiti pola milijuna KM plus kamate. S obzirom na to da novca nema, sud plijeni vozni park, tako da će i izvršni direktori javnog poduzeća ostati bez novih automobila koje su nabavili prije samo pet mjeseci. - Smatram da je to bio naš iznuđen potez jer rukovodstvo Željeznica nije pristajalo na dobrovoljnu isplatu, a sredstva na računu u određenom trenutku nisu bila ni dovoljna, kazao je za ATV Branislav Cvijanović, odvjetnik radnika Željeznica RS. U međuvremenu, presude u korist radnika pristižu iz dana u dan. Upravu je tužilo njih 2200. Traže isplatu oko 20 milijuna maraka. Cvijanović kaže da su Željeznicama već sada blokirani računi, a kako sada stoje stvari, tako bi moglo ostati u sljedećih nekoliko godina. Otpravniku vlakova Draganu Peuliću Uprava duguje 4000 KM, bez kamata i duga iz ove godine.

Neće odustati

- Nećemo odustati od tužbi. To su naša primanja. Tražimo samo svoje zarađeno, kaže Dragan Peulić, predstavnik Samostalnog sindikata prometno-transportne djelatnosti u Željeznicama RS. Inače, radnici su odbili zahtjev Uprave za povlačenje tužbi protiv poduzeća za naknadu umanjenog toplog obroka i neisplaćenog regresa. Sindikati su zbog duga najavili i prosvjede ispred zgrade Vlade.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.