U Bihaću se grade novi proizvodni pogoni njemačke tvrtke Mastel CNC

Nova tvornica trebala bi biti završena do sljedećeg ljeta, posao za još 50 radnika

Nova tvornica trebala bi biti završena do sljedećeg ljeta, posao za još 50 radnika
24.06.2022.
u 19:40
Pogledaj originalni članak

Potpora Gradske uprave Bihać svakom novom investitoru koji želi otvoriti proizvodne pogone na području grada jedna je od prioritetnih zadaća Grada Bihaća. Potvrdio je to bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je sa suradnicima posjetio gradilište novih proizvodnih pogona tvrtke Mastel CNC d.o.o. Bihać u naselju Klokot. Riječ je o tvrtki koja posluje u Bihaću od 2019. i čiji su vlasnici iz SR Njemačke, a bavi se preradom metala na CNC strojevima.

- Dajemo apsolutnu potporu ovom i svim investitorima koji odaberu naš grad ili županiju za ulaganje. Ovo je investicija koja će imati 7000 četvornih metara radne površine u zatvorenom i 20.000 četvornih metara na otvorenom i koja će zapošljavati nove radnike te je naša obveza stvoriti pretpostavke da i ovu krizu u Ukrajini iskoristimo te ponudimo tvrtkama iz EU-a naše lokacije koje su blizu zemalja EU-a kad je u pitanju plasman roba - kazao je Fazlić.

Prema riječima direktora tvrtke Sandija Terzića, radovi izgradnje nove tvornice trebali bi biti okončani do ljeta 2023. - Tvrtka je počela poslovati prije tri godine s 10-ak radnika, a sada ih imamo 50 i ovo će ulaganje omogućiti proširenje proizvodnih pogona, što u konačnici znači još 50 novih radnika. Vrijednost investicije bez strojeva je 5 mil. eura. Zahvaljujem gradskim službama na potpori - kazao je Terzić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.